Home SciTech Apple predstavio nove iPhone XS i XS Max, otporne ne samo na vodu već i na pivo

Apple predstavio nove iPhone XS i XS Max, otporne ne samo na vodu već i na pivo

3 min read
0
0
84

Pred očima posjetitelja u teateru u Kaliforniji kao i pred milijunima vjernih obožavatelja diljem svijeta koji su konferenciju pratili preko interneta, Apple je i ovoga septembra predstavio svoje nove uzdanice – iPhone XS, iPhone XS Max i Apple Watch Series 4.

Novi iPhone, u obje verzije, opremljen je najotpornijim staklom ikad viđenim na pametnim telefonima. Otporan je na prašinu, ali i vodu u kojoj može ostati i do pola sata. Njegova otpornost testirana je čak i u slanoj vodi, soku od naranče, pivu…Sve je izdržao, tvrdi Apple.

XS model iPhonea ima 5,8-inčni zaslon, dok je veća varijanta, XS Max opremljena s 6,5 inča velikim ekranom.

Apple se pohvalio i najnaprednijom funkcijom prepoznavanje lica za otključavanje telefona ikad dostupnom na jednom smartphoneu. Poboljšani su i zvučnici koji su glasniji.

Nove iPhone modele pokreće novi proces debljine samo sedam nanometara pod nazivom A12 Bionic. Aplikacije će sada biti i 30 posto brže, a bit će bolje i pretraživanje fotografija kao i njihovo poboljšavanje. Nova tehnologija trebala bi donijeti i upola manju potrošnju energije.

Novost je da će iPhone sada biti dostupan i u verziji od čak 512 GB memorije.

Što se tiče kamere, novi modeli opremljeni su onom dvostrukom od 12 megapiksela. Blic je poboljšan i nosi naziv “True Tone flash”. Apple je objasnio da novi procesor donosi i novu funkciju procesiranja fotografija. Nova funkcija je i naknadno podešavanje dubinske oštrine na fotografijama.

Što se tiče videa, kamera će sada moći snimati i stereo zvuk.

Model XS Max donosi i najjaču bateriju ikad viđenu na iPhoneu čiji je stand by duži za 90 minuta u odnosu na prethodnika.

Load More Related Articles
Load More By F
Load More In SciTech

Komentariši

Check Also

Jelena Karleuša pokazala svoju novu kuću od 2.500.000 eura!

Jelena Karleuša svima je pokazala svoj novi dom, vilu na Dedinju koja je pripadala fudbale…